|

5 anledningar till att blåsa eller kratta löv i trädgården


Hösten är en vacker tid på året, med sina färgstarka löv och svala temperaturer. Men de fallande löven kan också innebära extra arbete för husägare . Att blåsa eller kratta löven kan verka som ett tråkigt jobb, men en utmärkt form av lätt fysisk aktivitet. Det kan hjälpa till att hålla dig aktiv, förbättra din kondition och bidra till en bättre allmän hälsa, men det finns många andra goda skäl till att det bör göras. Här är fem anledningar till varför du bör ta bort löven i din trädgård.

1. Hälsa för gräsmattan

Fallna löv kan skapa ett tätt skikt över din gräsmatta, vilket hindrar ljus och luft från att nå gräset. Detta kan leda till att gräsmattan blir svag och sjuk. Att regelbundet blåsa eller kratta löven kan hjälpa till att hålla gräsmattan frisk och grön.

Blåsa löv, kratta löv i Åkersberga

2. Förebyggande av skadedjur

Löv som samlas på din gräsmatta kan skapa en perfekt boplats för olika skadedjur, som möss och insekter. Genom att hålla din trädgård ren från löv, minskar du risken för skadedjur i din trädgård. Ett lager av fuktiga löv kan vara en inbjudan för skadedjur som möss, sniglar och insekter. Dessutom kan löven bli en grogrund för olika svampsjukdomar. Genom att regelbundet kratta och blåsa löv håller du din trädgård ren, vilket förhindrar dessa problem och gör din utomhusmiljö hälsosammare.

3. Kompostering

De fallna löven kan vara en utmärkt resurs för din kompost. Genom att kompostera löven kan du skapa en rik jordförbättrare som kan användas för att berika din trädgårdsjord. Istället för att kasta bort de samlade löven kan du kompostera dem för att ge näring till din trädgård. Kompost är en fantastisk naturlig gödsel som hjälper till att förbättra jordens struktur, fuktighet och näringsinnehåll. Att använda kompost kan leda till frodigare och mer livfulla växter, vilket gör din trädgård mer tilltalande.

4. Trivsel

En ren och prydlig trädgård skapar en behaglig och avkopplande atmosfär, perfekt för att spendera tid utomhus med familj och vänner. Trädgårdsskötsel kan också vara en mycket terapeutisk aktivitet, vilket bidrar till att lindra stress och förbättra ditt humör. En trädgård fri från löv ger ett rent och välskött utseende.

5. Förbättrar Fastighetens Värde

En trädgård fri från löv ger ett rent och välskött utseende. Det visar att du tar hand om ditt hem och din egendom, vilket kan höja din fastighets estetiska värde. Regelbunden trädgårdsskötsel, som att kratta och blåsa löv, är mer än bara kosmetisk skönhet. En undersökning visar att väl underhållna trädgårdar kan öka en fastighets värde med upp till 20%. Löv som lämnas på gräsmattan kan minska din fastighets attraktivitet för potentiella köpare. Att hålla din trädgård ren och snygg kommer alltså att öka dess.

Vi använder Husqvarna Lövblås

Östanå Hemservice är din pålitliga partner för trädgårdsskötsel i Åkersberga och omnejd. Med oss kan du vara säker på att din trädgård alltid ser sitt bästa ut, oavsett årstid. Låt oss hjälpa dig att hålla din trädgård ren och hälsosam genom regelbunden lövröjning. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster.

Vänta inte

Kontakta oss för att få hjälp med att blåsa eller kratta löven

Boka Din Trädgårdsskötsel Idag!

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill göra en beställning. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din trädgård nu!

Du kan nå oss på telefon 070 689 89 99 , E-post info@ostanahemservice.se eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Björn Jansson

Björn Jansson

Trädgårdsarbetare